Galatasaray brengt Real Madrid even aan het wankelen

Wesley Sneijder heeft dinsdagavond in de Champions League met Galatasaray geen wonderen kunnen verrichten.

Bekijk de samenvatting van Galatasaray - Real Madrid

De Turkse koploper joeg tijdens de return in Istanbul Real Madrid wel de nodige schrik aan: 3-2.

Vorige week eindigde het duel in Estadio Santiago Bernabeu in 3-0 voor de 'Koninklijke', die uiteindelijk opvallend nerveus voor het derde opeenvolgende jaar de laatste vier bereikte. 

Met een grote misser, een assist en toch ook nog een doelpunt (2-1) vestigde Sneijder na de pauze de nodige aandacht op zich.

Het laatste greintje hoop op een Turkse stunt leek al in de achtste minuut verdwenen. Na slecht uitverdedigen kon Cristiano Ronaldo met een simpele voetbeweging uit een voorzet van Sami Khedira de score openen (0-1). 

Het was zijn vijftigste treffer dit seizoen in alle competities en zijn tiende doelpunt in de Champions League. Vorige week sloeg de Portugees in de negende minuut toe tegen Galatasaray.

Machteloos

De kansen van de thuisploeg op een sensatie waren vooraf al zeer klein. Niet alleen de uitslag in de uitwedstrijd was zeer nadelig, ook de schorsing van topschutter Burak Yilmaz, na een gele kaart voor een fopduik in de eerste wedstrijd tegen Madrid, kwam de Turken heel slecht uit.

Na de snelle treffer van Ronaldo was Galatasaray tot aan de rust aanvallend machteloos tegen Real Madrid, dat het duel rustig controleerde. Sneijder en de oude krijger Didier Drogba konden zich voorin niet onderscheiden. De ex-Ajacied kreeg nog wel geel wegens aanmerkingen op de leiding.

Ambrabat

Met Sneijder, die in de voorgaande twee duels na 45 minuten nog was gewisseld, en Nordin Amrabat (ex-PSV, vervanger van Hamit Altintop) begon Galatasaray met meer overtuiging aan de tweede helft. 

Na een grote en zeldzame misser van Ronaldo knalde Emmanuel Eboué uit een voorzet van Sneijder fraai raak, 1-1.

Na ruim een uur liet de duurbetaalde Nederlander een droomkans liggen (naast). Sneijder maakte in de 71e minuut die fout goed met een trefzekere individuele actie (2-1). 

Een minuut later scoorde Drogba met een knappe hakbal, 3-1. Ondanks een Turks wanhoopsoffensief bleef het wankelmoedige Real Madrid verder onheil bespaard en had Ronaldo in de extra tijd het laatste woord: 3-2.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie