Borussia Dortmund is op wonderbaarlijke wijze ontsnapt aan uitschakeling in de Champions League.

Bekijk de samenvatting van Borussia Dortmund - Malaga

De Duitsers leken dinsdagavond voor eigen publiek hopeloos verloren tegen Malaga bij 1-2. In blessuretijd maakten Marco Reus en Felipe Santana al dan niet in buitenspelpositie, er alsnog 3-2 van.

Malaga, thuis ontsnapt aan een nederlaag (0-0), begon sterk. Bij gelegenheid durfden de Spanjaarden met goed combinatievoetbal aan te vallen, via Julio Baptista en vooral de handige ´zwerver´ Joaquin.

De laatste zorgde voor ontsteltenis in het Signal Iduna Park. Hij kapte een bewaker uit en schoot met links buiten bereik van doelman Roman Weidenfeller raak.

Dortmund, dat de nationale titel al aan Bayern München moest laten, zag de droom van een Europese finale op Wembley al vervliegen.

Supertrio

Het 'supertrio' Mario Götze, Marco Reus en Robert Lewandowski doorbrak de impasse. De eerste vond Reus, diens hakje bereikte Lewandowski op snelheid. De Pool tilde de bal subtiel over het uitgestoken been van de inglijdende keeper Wilfredo ´Willy´ Caballero en scoorde.

Tot dat moment was de Argentijn Martin Demichelis, met veel ervaring in de Bundesliga, niet van de zijde van Lewandowski geweken.

Meteen na rust had de Borussia-spits voor echte rust kunnen zorgen. Zijn slappe schot in kansrijke positie ging recht op Willy af.

Aan de overzijde vervulde Weidenfeller even later een heldenrol door een geplaatste kopbal van Joaquin tot corner te verwerken. De acties gaven beide teams moed maar dwongen evenzeer tot waakzaamheid en geleidelijk werd de onvriendelijkheid groter.

Impuls

Coach Jürgen Klopp gaf Dortmund een impuls door Nuri Sahin en Julian Schieber in te brengen, Pellegrini reageerde met het vervangen van Duda door Eliseu. De thuisclub had het meeste baat bij de wissels.

Willy voorkwam, net als thuis, met een paar onwaarschijnlijke reddingen met een been echter de 2-1. De schutters Reus en Götze keken vol ongeloof toe.

Dat deed de hele selectie en de volle tribunes bij een counter van Malaga. Eliseu mocht afronden: 1-2. In blessuretijd veranderde door Reus en Santana toch weer alles en bereikten de Duitsers alsnog de halve finale.