Assistent-trainer Jordi Roura van FC Barcelona heeft een goed gevoel over de inzetbaarheid van Lionel Messi woensdag in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain, maar wil nog wel de laatste training afwachten.

"Het is voorbarig om nu al een beslissing te nemen, omdat we nog een aantal medische testen moeten doen, maar het gevoel is goed", aldus Roura dinsdag op een persconferentie.

"Het zou natuurlijk een handicap voor ons zijn als de beste speler van de wereld niet mee kan doen. Een definitief besluit over het meespelen van Messi valt woensdagmorgen pas."

"Als hij toch niet mee kan doen heb ik er vertrouwen in dat zijn vervanger ook goed zal spelen. We hebben tegen Mallorca (5-0 winst, red.) gezien dat we ook zonder hem goed kunnen spelen", stelt de trainer.

Roura verwacht niet dat PSG het kwartfinaleduel in Barcelona anders gaat benaderen dan de heenwedstrijd in Parijs (2-2, red.). "Het blijft een gevaarlijk team dat de kansen afwacht, maar daar zijn we aan gewend."

Hamstringblessure

Messi liep vorige week in de uitwedstrijd in Parijs een hamstringblessure op. Hij bleef zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Real Mallorca aan de kant. In dat duel maakte Cesc Fabregas in de rol van Messi een hattrick.

Messi was de laatste vier seizoenen topscorer van de Champions League. Hij staat deze jaargang op acht, een minder dan Cristiano Ronaldo van Real Madrid. Barcelona is sinds oktober 2009 (1-2 tegen Roebin Kazan) thuis ongeslagen in de Champions League.

Lees alles over de Champions League op NUsport