McLaren verwacht nog mee te strijden om de titel

McLaren denkt dat ze de problemen waarmee het team in de eerste twee Grands Prix kampte heeft geïdentificeerd.

De renstal scoorde in totaal slechts vier punten, 62 punten minder dan Red Bull Racing, de aanvoerder bij de constructeurs.

"We kunnen niet terugblikken op een ideale start, maar ik geloof in het team en ik geloof in de wagen. We weten nu wat de problemen zijn en ik geloof dat we nu weer op de goede weg zijn", zegt Jonathan Neale, de directeur van McLaren, in gesprek met de BBC.

McLaren boekte ruim twee weken geleden in Maleisië al enige progressie in vergelijking met de openingsrace in Australië. Neale gaat ervan uit dat er komend weekeinde in China opnieuw verbetering zichtbaar zal zijn.

"Het seizoen is gelukkig nog lang. Alles wat we ondernemen, is erop gericht om races te winnen. Als dat gebeurt, doen we ook nog mee om de titel. In China komen we met een paar updates. Een aantal onderdelen was al gepland, met andere updates reageren we op hoe de auto presteerde in de eerste races."

Button

Jenson Button en Sergio Perez zullen het vrijdag, rond de vrije trainingen in China, druk krijgen, zo voorspelt Neale.

"Er is veel werk te verrichten, we zullen snel weten of de updates werken. Maar goed, er is geen toverstokje waarmee we alle problemen kunnen wegtoveren. We geloven dat we een sterke prestatie kunnen neerzetten, maar we zijn nog niet zover als gehoopt."

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie