FA beslist donderdag over doellijntechnologie

De FA gaat ervan uit dat de Premier League-clubs deze week instemmen met de invoering van doellijntechnologie in het nieuwe seizoen. 

"Op donderdag is er een vergadering, ik verwacht dat de kogel dan door de kerk zal gaan", zegt secretaris-generaal Alex Horne van de Engelse voetbalbond tegen de BBC.

Net als de FIFA eerder deed, heeft de FA een tender uitgeschreven om de kosten te drukken. Hawk-Eye, bekend van het tennis, strijdt met Cairos, GoalControl en GoalRef om het contract.

Als de clubs deze week hun fiat geven aan doellijntechnologie, zal het systeem in de zomer worden geïnstalleerd op Wembley en in de stadions van de twintig Premier League-clubs.

Horne is het niet eens met UEFA-president Michel Platini. De Fransman stelde vorige week dat het systeem veel te duur is om een fout die eens in de veertig jaar voorkomt te vermijden.

"Alleen dit seizoen zagen we al elf, twaalf incidenten in de Premier League. Maar de fouten in knock-outcompetities zijn veel erger, dan wordt het niet tegen elkaar weggestreept", stelt Horne.

FA Cup

Het is de bedoeling dat doellijntechnologie ook vanaf de derde ronde in de FA Cup wordt gebruikt in de stadions waar zo'n systeem is geïnstalleerd.

De FIFA besloot in een eerder stadium al om komend jaar doellijntechnologie te gebruiken op het WK in Brazilië.

Lees meer over:
Tip de redactie