Manchester City heeft maandagavond de stadsderby met United gewonnen. De ploeg van Roberto Mancini won op Old Trafford dankzij een mooi doelpunt van invaller Sergio Agüero: 2-1.

Bekijk de samenvatting van United-City

Robin van Persie speelde de gehele wedstrijd mee bij Manchester United en scoorde voor het tiende opeenvolgende duel niet voor de koploper in de Premier League. Het verschil op de ranglijst is door de zege van City verkleind tot twaalf punten met nog zeven wedstrijden te spelen.

De eerste helft speelde zich in een hoog tempo af, maar dat ging ten koste van het spelniveau. Beide ploegen leden veel balverlies en kwamen nauwelijks tot uitgespeeld kansen. Van Persie was in de beginfase eenmaal gevaarlijk. Zijn rollertje ging voorlangs.

City had voor rust de overhand zonder tot echt grote kansen te komen. United-verdediger Rafael was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn lob belandde op de bovenkant van de lat.

Droomstart

City kende een droomstart van het tweede bedrijf. De 39-jarige Ryan Giggs leed op eigen helft balverlies en dat werd keihard afgestraft. Gareth Barry gaf de bal aan Samir Nasri die op zijn beurt James Milner bediende. Via het been van Phil Jones schoot de middenvelder The Citizens op voorsprong.

United kwam dankzij een gelukje binnen tien minuten alweer op gelijke hoogte. Phil Jones kopte een vrije trap van Van Persie op de rug van Vincent Kompany, waardoor de bal in het doel verdween.

Agüero

Ondanks de snelle gelijkmaker hield City het betere van het spel. Roberto Mancini wisselde twintig minuten voor tijd de onzichtbare Nasri voor Sergio Agüero en de Argentijn besliste de derby.

Met een goede individuele actie liet hij de United-verdedigers zijn hielen zijn en hij verschalkte doelman David de Gea met een hard schot.