De KNVB wil doelman Kenneth Vermeer van Ajax voor twee wedstrijden schorsen voor zijn rode kaart in het duel met Heracles Almelo (4-0) van zondag. De Amsterdammers gaan niet akkoord met het schikkingsvoorstel.

De zaak komt daarom komende donderdagavond om 20.00 uur voor de tuchtcommissie van de voetbalbond.

Vermeer haalde tegen Heracles vlak na de hervatting de doorgebroken Geoffrey Castillion onderuit. Op dat moment stond het 1-0.

Coach Frank de Boer van de Amsterdammers besloot om Viktor Fischer te vervangen om zo Jasper Cillessen in te kunnen brengen.

Vermeer had nog één wedstrijd voorwaardelijk staan vanwege zijn rode kaart in het treffen met Feyenoord vorig seizoen.

Ajax speelt de komende wedstrijden tegen PSV (14 april) en sc Heerenveen (19 april).

Van der Sar

De Boer ontkent in gesprek met Ajax TV dat Edwin van der Sar en Carlo L'Ami in beeld zijn om zondag in Eindhoven op de bank plaats te nemen. Derde doelman Mickey van der Hart is geblesseerd.

Van der Sar (42), die in 2011 zijn loopbaan beëindigde, is momenteel directeur marketing bij Ajax en de 46-jarige L'Ami fungeert als keeperstrainer.

"Nee hoor, ik heb daar niet serieus over nagedacht", aldus De Boer. "Carlo is sowieso uitgesloten, die is ook niet fit. Edwin is misschien wel fit, maar voor hem zou je het ook niet moeten willen."

Twee kandidaten

"Er zijn twee kandidaten'', vervolgt De Boer. ''Chiel Kramer en Peter Leeuwenburgh, dat zullen we deze week moeten beslissen. De kans is groot dat zij alvast gaan meetrainen.''

Kramer is de 21-jarige reservekeeper van Jong Ajax. Leeuwenburgh (negentien) staat in de A1 onder de lat.

"Leeuwenburgh is heel talentvol. Een lange jongen die al een contract heeft.'' Kramer keepte dit seizoen nog nauwelijks wedstrijden omdat hij bij Jong Ajax doorgaans Cillessen en Van der Hart voor zich moet dulden. ''Maar hij heeft wel altijd heel goed getraind. Er wordt aan hem getrokken door diverse clubs.''

Van der Velden

Nick van der Velden van NEC kreeg een strafvoorstel van drie duels, waarvan één voorwaardelijk. Hij zag zondag de rode kaart in het duel met AZ (1-1) nadat hij een trappende beweging richting Giliano Wijnaldum had gemaakt.