Carlos Berlocq heeft Argentinië zondag naar de halve finales van de Davis Cup geslagen. De dertigjarige Berlocq besliste de confrontatie met Frankrijk in het voordeel van de Argentijnen door Gilles Simon in de vijfde partij te verslaan: 6-4 5-7 6-4 6-4. 

Het beslissende duel op het gravel van Buenos Aires duurde bijna vier uur. De Argentijnse tennissers stonden de afgelopen zeven jaar drie keer in de finale van de Davis Cup, maar wonnen nog nooit.

Simon had vrijdag ook al verloren van Juan Monaco. De Franse kopman Jo-Wilfried Tsonga won wel zijn twee enkelpartijen, maar aangezien het dubbelspel zaterdag naar Argentinië was gegaan, trok het gastland uiteindelijk aan het langste eind.

Titelverdediger Tsjechië plaatste zich voor de halve finales door Kazachstan in Astana te verslaan.

Djokovic

Novak Djokovic bezorgde Servië het winnende punt tegen de Verenigde Staten. De nummer één van de wereld was in vier sets te sterk voor Sam Querrey: 7-5 6-7 (4) 6-1 6-0.

Daardoor kwamen de Serviërs op een onoverbrugbare voorsprong van 3-1.

Canada

Canada plaatste zich als vierde en laatste voor de halve finales. Milos Raonic haalde in Vancouver het beslissende punt binnen tegen Italië: 3-1. Hij versloeg Andreas Seppi in vier sets: 6-4, 6-4, 3-6 en 7-5.

De Canadezen spelen in september in de halve finales tegen Servië. De andere halve eindstrijd gaat tussen titelverdediger Tsjechië en Argentinië.