Lance Armstrong heeft de rechtbank in Texas verzocht om een proces dat een promotiebureau tegen hem aanspande te laten vallen. SCA Promotions eist ongeveer tien miljoen euro van de Amerikaanse dopingzondaar.

Het bedrijf keerde dat bedrag eerder aan bonussen uit voor het winnen van de Tour de France, maar probeert dat terug te vorderen nu gebleken is dat Armstrong prestatiebevorderende middelen gebruikte.

SCA Promotions stelt dat de voormalig wielrenner fraude heeft gepleegd bij het behalen van zijn zeven (inmiddels afgepakte) Tourtitels en eist de bonussen als gevolg daarvan nu met terugwerkende kracht terug.

Beide partijen liggen sinds de zesde Tourzege van de Amerikaan (2004) al met elkaar overhoop. Armstrong daagde het promotiebureau destijds voor het gerecht, omdat het bedrijf de bonussen niet uit wilde keren. SCA claimde toen al dat de coureur doping gebruikte, wat tot een langdurige zaak leidde.

Uiteindelijk schikte het bedrijf en keerde het alsnog een som geld uit aan de renner. Armstrong stelt nu dat deze schikking rechtsgeldig is dat er niet aan getoornd kan worden.

Het promotiebureau weerspreekt dat echter en beweert erin geluisd te zijn door de Amerikaan, die destijds onder ede dopinggebruik ontkend heeft en nu heeft toegegeven wél verboden middelen te hebben gebruikt.