FC Barcelona kon het zaterdagavond in de competitiewedstrijd tegen Real Mallorca best stellen zonder Lionel Messi.

De lijstaanvoerder in de Primera Division won bij afwezigheid van de geblesseerde Argentijnse topscorer en smaakmaker met speels gemak (5-0) en behield de dertien punten voorsprong op Real Madrid.

De eindstand in Camp Nou stond al na 46 minuten op het scorebord. Cesc Fabregas was met drie treffers de gevierde man. Ook Alexis Sanchez deed met twee goals een duit in het zakje.

Bij Barcelona ontbraken naast Messi ook de geblesseerdenn Carles Puyol, Javier Mascherano en Pedro en de geschorste doelman Victor Valdes. Met het oog op de confrontatie met Paris Saint-Germain van woensdag kregen Sergio Busquets, Jordi Alba, David Villa en Xavi bovendien rust.

Eric Abidal maakte zijn eerste minuten na zijn levertransplantatie. De Fransman speelde vorig jaar februari voor het laatst in het eerste elftal en loste in de zeventigste minuut Gerard Piqué af. De tranen stonden hem na afloop in de ogen.

''Het is geweldig terug te zijn, in één woord geweldig. De fans hebben me met hun ontvangst heel gelukkig gemaakt'', reageerde Abidal geëmotioneerd op zijn rentree.