Tomas Rosicky heeft Arsenal zaterdag in de race om een ticket voor de volgende editie van de Champions League gehouden.

De Tsjech maakte beide doelpunten van zijn club in de uitwedstrijd bij West Bromwich Albion (1-2).

Arsenal klom naar de vierde plaats, een klassering die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de voorronde van de lucratieve Champions League. Het elftal van Arsène Wenger heeft een punt meer dan Chelsea, dat zondag nog wel in actie komt tegen Sunderland.

Arsenal speelde de laatste twintig minuten met tien man, na een rode kaart voor Per Mertesacker. De Duitser veroorzaakte een strafschop, waaruit James Morrison scoorde (1-2).

Swansea

Swansea City heeft zaterdag de uitwedstrijd bij Norwich City afgesloten met een gelijkspel (2-2). De formatie handhaaft zich in de middenmoot van de Premier League.

Jonathan de Guzman had met een knappe voorzet een aandeel in de openingstreffer van Michu (0-1). De middenvelder van het Nederlands elftal had net als Dwight Tiendalli en doelman Michel Vorm een basisplaats. Kemy Agustien zat de hele wedstrijd op de bank.

Robert Snodgrass en Michael Turner brachten Norwich City op voorsprong, waarna Luke Moore een punt voor Swansea City redde.

Vlaar

Aston Villa heeft zaterdag een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie geboekt. De club uit Birmingham, met Ron Vlaar in de basis, won de uitwedstrijd bij Stoke City (1-3).

Aston Villa nam pas in de slotminuten afstand van Stoke City. Mathew Lowton tekende in de 87e minuut voor 1-2. Christian Benteke maakte in blessuretijd aan alle onzekerheid een einde (1-3).

Aston Villa nam met de zege afstand van de slechtste twee ploegen van de Premier League. De formatie heeft tien punten meer dan Reading en Queens Park Rangers, dat zondag nog tegen Wigan Athletic speelt.