Nairo Quintana heeft de Ronde van Baskenland op zijn erelijst gezet. De Colombiaanse renner verdrong in de zesde en laatste etappe, een tijdrit over 24 kilometer in Beasain, zijn landgenoot Sergio Henao van de eerste plaats.

De dagprijs was voor de Duitse specialist Tony Martin. Die had 35 minuten en vijf seconden nodig voor de afstand. Quintana gaf zeventien tellen toe. De Spanjaard Benat Intxausti werd op 0.32 derde.

Pieter Weening finishte met een achterstand van 1.06 ook nog in de top tien. In de eindrangschikking was hij ook de beste Nederlander, zesde. Wout Poels eindigde knap als negende.

"Na de Tirreno is dit wederom een koers waarin ik het goede gevoel heb", reageerde Poels. "Op de echt steile klimmen waar explosiviteit nodig is, haal ik mijn niveau nog niet maar verder mag ik tevreden zijn. Ik kan zeggen dat mijn programma goed in elkaar zit sinds mijn comeback in de Algarve. Ik ga me nu focussen op de Waalse Pijl.”

In het algemeen klassement had Quintana een ruime voorsprong op Richie Porte. De Australische winnaar van de vijfde etappe passeerde Henao, zijn ploeggenoot bij Sky, ook nog en werd op 0.23 van de winnaar tweede.

Henao verloor in de afsluitende race tegen de klok bijna een minuut en viel terug naar de minst eervolle podiumplaats.