Het Nederlandse Davis Cup-team heeft de zege in de ontmoeting met Roemenië overtuigend met 3-0 naar zich toe getrokken.

Bekijk de samenvatting van het dubbelspel

Robin Haase en Jean-Julien Rojer pakten in het dubbelspel het derde en beslissende punt door Victor Hanescu en Marius Copil in drie sets te verslaan: 6-4, 7-5, 6-4.

In eerste instantie zou Thiemo de Bakker als dubbelpartner van Rojer fungeren, maar bondscoach Jan Siemerink verving eerstgenoemde op het laatste moment.

Snelle break

Nederland begon sterk door in de eerste set het Roemeense koppel al snel te breken. Dat was voldoende voor de setwinst.

In de tweede set kreeg Roemenië wel kansen op een servicepunt van Nederland te pakken, maar deed dit niet. Bij een stand van 5-5 verzilverden Haase en Rojer hun breakpunten wel en zo zetten ze Nederland op 2-0 in sets.

In het derde bedrijf was er opnieuw een snelle break voor Oranje. Roemenië brak meteen terug. Maar op 4-4 forceerden Rojer en Haase de beslissing en maakten het op eigen service af.

Wereldgroep

Vrijdag was Haase in het openingsduel in Brasov al te sterk voor Adrian Ungur. Later op de dag bond Igor Sijsling Hanescu aan de zegekar.

Nederland greep dankzij de zege een ticket voor de play-offs voor promotie naar de wereldgroep. Die wedstrijden worden in september gespeeld. De tegenstander is nog niet bekend.