HALLE/LONDEN/BIRMINGHAM - De Amerikaanse tennisser MardyFish heeft plaatselijke favoriet Rainer Schüttler uit de finale vanhet toernooi in Halle gehouden. Hij versloeg de Duitser zaterdagvoor zijn thuispubliek in de halve eindstrijd met 6-4 4-6 7-6. Hijbesliste de partij in de tiebreak met 7-4.

Fish speelt in de finale tegen de Zwitser Roger Federer. Detitelverdediger in Halle en Wimbledon-kampioen ontdeed zich met 6-3-4 van de Tsjech Jiri Novak. Federer kan zijn totaal aantal titelsvan dit jaar op vijf brengen.

Gras

Op het gras van Queen's in Londen strijden Andy Roddick enSebastien Grosjean zondag opnieuw om de titel. De twee stondenvorig jaar ook al tegenover elkaar. Toen zegevierde de Amerikaan.

Hij sloeg zich zaterdag ten koste van Lleyton Hewitt naar deeindstrijd: 7-6 6-3. Roddick produceerde in de partij vijftien acesen evenaarde het snelheidsrecord met zijn service dat hij vrijdagop 246,2 kilometer per uur bracht. Het was voor Roddick zijn eerstezege op Hewitt in de vierde onderlinge ontmoetingen. De Australiëris drievoudig winnaar op Queen's.

Grosjean

Grosjean had beduidend meer moeite met de Zuid-Koreaansequalifier Hyung-taik Lee. Met het verlies van de eerste set in detiebreak, sleepte hij er in de tweede verlenging een derde set uit.Hij besliste de partij uiteindelijk met 6-2.

Bij het vrouwentoernooi in Birmingham haalde Maria Sjarapovavoor de derde keer in haar carrière de finale op de WTA-tour. De-jarige Russische schakelde de als tweede geplaatste ZwitsersePatty Schnyder met 6-1 6-7 6-3 uit. Sjarapova moet het opnementegen de Française Tatiana Golovin. Zij won het onderonsje met haarlandgenote Emilie Loit met 6-3 5-7 7-5.