Feyenoord heeft vrijdag drie punten overgehouden aan het thuisduel met VVV-Venlo. Graziano Pellè kopte de Rotterdammers twintig minuten voor tijd langs de bezoekers uit Limburgers: 1-0.

Dankzij de weinig overtuigende overwinning blijft de ploeg van trainer Ronald Koeman meedoen in de strijd om de titel in de eredivisie.

De Rotterdammers staan nu op 59 punten, eentje minder dan aartsrivaal Ajax. PSV en Vitesse volgen met 57, al heeft Feyenoord een duel meer gespeeld dan de concurrentie.

In de eerste helft maakte de thuisploeg, die aantrad met Harmeet Singh op het middenveld, weinig aanspraak op een resultaat. VVV had het betere van het spel en verzuimde enkele mogelijkheden te benutten.

Zo liet Singh, die zijn eredivisiedebuut maakte, meermaals zijn directe tegenstander Ricky van Haaren lopen. De oud-speler van Feyenoord had de 0-1 op zijn schoen, maar wist VVV niet op voorsprong te zetten.

Na de hervatting waren de Venlonaren ook niet veel minder dan Feyenoord en konden zij zelfs bijna de score openen via Robert Cullen, al wisten de Rotterdammers de wedstrijd wel wat meer naar zich toe te trekken.

Pellè

In de 71e minuut maakte de opnieuw trefzekere Pellè een einde aan de doodse stilte in De Kuip. De Italiaan kopte een voorzet van de jarige Joris Mathijsen tegendraads over VVV-goalie Niki Mäenpää: 1-0.

Pellè kwam terug na een duel schorsing en toonde wederom aan hoe belangrijk hij is voor het elftal van Koeman. Vorige week ging Feyenoord zonder de spits met 2-0 onderuit bij sc Heerenveen.

Het elftal van Ton Lokhoff probeerde in de slotfase nog wel een punt bij elkaar te spelen middels het inbrengen van Yanic Wildschut, Yuki Otsu en Roland Bergkamp, maar slaagde er niet in de Rotterdamse defensie te kraken en vertrok derhalve met een nederlaag weer naar Venlo.