Tom Boonen blijkt zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen een rib te hebben gebroken.

Dat kwam donderdag naar voren bij röntgenonderzoek in het ziekenhuis van Herentals, zo meldt zijn ploeg Omega Pharma-QuickStep.

Boonen had al enkele dagen last van zijn ribben en liet daarom voor de zekerheid een foto maken. Daarbij kwam de breuk aan het licht.

Boonen kwam zondag al na 19 kilometer ten val toen hij tegen een paaltje botste. De winnaar van vorig jaar moest de Ronde van Vlaanderen daardoor meteen staken. Na het eerste onderzoek bleek dat de Belg blessures aan zijn knie, heup en elleboog had.

Daar kwam donderdag dus een gebroken rib bovenop. Het was al duidelijk dat Boonen zondag niet van start gaat in Parijs-Roubaix.

Devenyns

Boonen is niet de enige renner van QuickStep die voorlopig aan de kant staat. Land- en ploeggenoot Dries Devenyns heeft een gebroken spaakbeen opgelopen bij een valpartij in de Ronde van Baskenland.

De Belg is al geopereerd en moet voorlopig drie weken met gips om zijn linkerarm lopen. ''Een grote teleurstelling, want ik was klaar voor de klassiekers door de Ardennen'', zei Devenyns. ''Nu kan ik niets doen, alleen wachten en hopen dat ik zo snel mogelijk herstel.''