Erwin van de Looi volgt komend seizoen Robert Maaskant op als trainer van FC Groningen.

Dat maakte de nummer elf van de eredivisie donderdag bekend op een persconferentie.

Van de Looi ondertekende een tweejarig contract in de Euroborg. Hij was al assistent van Maaskant, die onlangs besloot zijn eenjarige verbintenis niet te verlengen.

"Ik ben bij deze club begonnen als jeugdtrainer en om dan door te groeien tot hoofdcoach is natuurlijk heel speciaal", reageert de 41-jarige Van de Looi op de website van Groningen op zijn aanstelling.

Pittige klus

De oud-verdediger realiseert zich dat het geen eenvoudige baan wordt. "Ik weet dat ons een grote uitdaging en pittige klus wacht de komende jaren."

"Dit heeft te maken met de beperktere middelen en de switch naar meer eigen jeugd. Iedereen moet weer vol trots over FC Groningen gaan praten."

Zijn leeftijdsgenoot Dick Lukkien, nu ook al assistent, zal Van de Looi bijstaan. Technisch manager Henk Veldmate toont zich tevreden met het duo. "In onze ogen is het een prima twee-eenheid, die volledig op elkaar is ingespeeld en elkaar uitstekend aanvoelt en aanvult."

Van de Looi kwam als speler uit voor BVV Den Bosch, Vitesse, NAC, Stuttgarter Kickers en sloot zijn carrière in 2002 af bij FC Groningen.