Joey Barton heeft zijn excuses aangeboden voor beledigende berichten op Twitter aan het adres van Thiago Silva. Dat staat in een verklaring op de website van zijn club Olympique Marseille.

Barton zette berichten op internet waarin hij de speler van Paris Saint-Germain onder meer een 'transseksueel' en een 'ladyboy met overgewicht' noemde.

''Olympique Marseille en Joey Barton willen graag excuses aanbieden voor het ongepaste gedrag van de speler in de afgelopen 36 uur", staat in de verklaring. "We hebben Barton gevraagd om een einde te maken aan deze controverse. Hij heeft ons toen beloofd er onmiddellijk mee te stoppen."

PSG had eerder, eveneens in een statement op de website, te kennen gegeven de zaak zeer hoog op te nemen. De club sluit niet uit dat juridische stappen worden ondernomen tegen de Engelsman.

Neymar

Barton maakt er een gewoonte van om zijn mening te spuien over andere voetballers. Het enfant terrible liet onlangs op Twitter geen spaan heel van de Braziliaan Neymar.

Thiago nam het in een interview op voor zijn landgenoot en noemde Barton 'iemand die grote spelers moet beledigen om te bewijzen dat hij bestaat.' Die woorden schoten Barton kennelijk in het verkeerde keelgat.