De eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tussen Malaga en Borussia Dortmund is woensdag in 0-0 geëindigd.

Bekijk de beelden van deze wedstrijd

De kampioen van Duitsland kreeg in Spanje veruit de meeste mogelijkheden. Zo verscheen Mario Götze twee keer vrij voor het doel, maar beide malen zag hij doelman Willy Caballero redden.

De 31-jarige Argentijn greep vervolgens goed in bij een schot van Marco Reus. Ook bij een inzet van Sebastian Kehl stond Caballero op de goede plaats.

Pas na een half uur kwam de thuisclub wat meer in het spel. Isco lanceerde Javier Saviola, maar de Argentijn kon net niet bij de bal.

Het 21-jarige Spaanse talent was zelf ook dicht bij een treffer, maar zag zijn inzet nog net geblokt door verdediger Lukasz Piszczek. Verder zag Jeremy Toulalan een kopbal van de doellijn gehaald.

Vooral Dortmund ging na de hervatting door met het missen van kansen. Götze bood een vrije kans aan Robert Lewandowski, maar tegen zijn gewoonte in raakte de Poolse spits de bal niet goed.

Even later brak Götze door op rechts, maar schoot voor het doel langs, waardoor de 0-0 ook na negentig minuten op scorebord stond. Dinsdag is de return in Duitsland.