Na de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League is Real Madrid zo goed als zeker van de halve finale. De Madrilenen verloegen thuis Galatasaray met 3-0.

Bekijk de beelden van deze wedstrijd

Wesley Sneijder beleefde weinig plezier aan zijn terugkeer in het Estadio Santiago Bernabéu, waar hij tussen 2007 en 2009 speelde. De aanvoerder van Oranje werd halverwege al gewisseld door trainer Fatih Terim. In de 45 minuten die Sneijder speelde, was hij nauwelijks aan de bal geweest.

Het leed was toen Sneijder gewisseld werd al geschied voor de Turken, die na rust tevergeefs probeerden een doelpunt te maken. Cristiano Ronaldo opende al na acht minuten de score, nadat hij slim was weggelopen bij twee verdedigers. Op aangeven van Mesut Özil prikte de Portugese vedette de bal ongehinderd in de verre hoek.

Aan de andere kant bleef de Turkse topschutter Burak Yilmaz onzichtbaar. Hij dook voor rust één keer gevaarlijk op voor het Madrileense doel, maar pegelde de bal meters naast.

Hands

Galatasaray moest het vooral hebben van schoten uit de tweede lijn, al mocht Galatasaray zich wel beklagen bij de Noorse scheidsrechter Svein Oddvar Moen, die halverwege de eerste helft over het hoofd zag dat Sami Khedira de bal in de eigen zestien tot twee keer toe met de arm beroerde.

Vlak daarna verdubbelde Real Madrid de voorsprong. Ronaldo leidde de Turkse verdedigers af, waardoor Karim Benzema bij de tweede paal kon scoren op aangeven van Michael Essien. Gonzalo Higuain zorgde er in de 73e minuut met een knappe kopbal voor dat de Madrilenen met een veilige marge naar Istanbul gaan: 3-0. De return is volgende week dinsdag.