Andy Schleck denkt dat hij pas in de zomer weet of hij ooit nog terugkeert op zijn oude niveau. De Luxemburger gaf eerder dit seizoen op in de Ronde van de Middellandse Zee en de Tirreno-Adriatico nadat hij vorig jaar onder meer de Tour de France miste na een valpartij in het Critérium du Dauphiné. 

Momenteel is de renner van RadioShack-Leopard-Trek actief in de Ronde van Baskenland.

"Ik kan niet steeds denken aan wat er vorig jaar gebeurde", zegt Schleck in Spaanse media. "Hier in Baskenland werk ik aan mijn vorm. Ik ben al sterker dan dat ik in het Criterium International was. Het is mijn doel om in de komende weken in topconditie aan de start te staan van de Ardense klassiekers, al kom ik nu nog tekort tegen de grote namen."

"Mijn grote doel is weer de renner te worden die ik was. Ik wil in topconditie aan de start van de Tour de France staan. Pas dan weet ik of ik hetzelfde niveau kan bereiken als voor mijn blessure." Volgens trainer Josu Larrazabal van RadioShack-Leopard-Trek is de progressie van Schleck onmiskenbaar.

"Het probleem van Andy is dat heel veel mensen hem volgen, waardoor alles wat hij doet wordt uitvergroot. Zijn blessure vorig jaar was best heftig. Ik ben al bij hem sinds de Ronde van de Middellandse Zee en alles gaat steeds beter."