Robin Haase verwacht dat het Nederlandse Davis Cup-team vanaf vrijdag voor een moeilijke opgave staat tegen Roemenië.

De equipe van captain Jan Siemerink strijdt in Brasov voor een plek in de play-offs van de wereldgroep.

"Het is een beetje fifty-fifty. We hebben allebei een heel goede dubbelspeler en in het enkelspel treffen we ook moeilijke tegenstanders", aldus de 25-jarige Haase tegen NUsport.

"Zij hebben in Horia Tecau een sterke dubbelaar, maar die hebben wij ook met Jean-Julien Rojer. Dat streept elkaar weg. Wij staan qua ranking iets hoger dan Victor Hanescu, Marius Copil en Adrian Ungur, maar ze staan niet heel laag."

Gezondheid

Kopman Haase en Igor Sijsling, die waarschijnlijk het andere enkelspel voor zijn rekening zal nemen, staan respectievelijk 52e en zeventigste. Derde optie Thiemo de Bakker bezet de 97e plek. Hanescu, kopman bij de Roemenen, is de nummer 58 van de wereld. Ungur en Copil ontlopen elkaar weinig, 124 om 127.

Roemenië hoopte eerder op een speciale gravelbaan te spelen, maar die werd afgekeurd. De ontmoeting zal nu op hardcourt worden afgewerkt. "Dat is wel prettiger voor onze lichamelijke gezondheid. Ik weet niet of het een voordeel is, dat ligt aan de snelheid van de baan."

Haase, die de laatste weken weinig aansprekende resultaten boekte, denkt er in de landenwedstrijd weer te staan. "Mijn niveau in Miami was goed. Sijsling speelt met veel vertrouwen en doet veel goede spelers pijn. Als we dat hier weer kunnen, denk ik dat we een goede kans hebben."

Roemenië en Nederland beginnen vrijdag om 12.00 uur Nederlandse tijd met twee enkelspelen aan de ontmoeting in de tweede ronde van groep I van de Europees/Afrikaanse zone. Het dubbelspel start zaterdag om 14.00 uur. Op de laatste dag staat de vierde partij van de ontmoeting weer om 12.00 uur ingepland. Het is een uur later in Brasov.