De New York Knicks versloegen dinsdag de Miami Heat met 102-90 in de NBA. Carmelo Anthony maakte liefst vijftig punten voor de Knicks, die in de play-offs een mogelijke horde vormen voor de regerend kampioen.

Miami speelde voor de tweede wedstrijd op rij zonder Dwyane Wade en LeBron James. Norris Cole (veertien punten) en Mike Miller (achttien) pikten een deel van hun productie op, maar konden de impact van de vedetten op het spel nooit evenaren.

James werd ook in defensief opzicht node gemist, met Anthony die achttien van zijn 26 schoten raakte voor vijftig punten.

"Ik voelde me goed", aldus Anthony. "Dat is een gevoel dat je hebt op het veld. Soms start je goed en gaat het daarna minder, maar vanavond gebeurde dat niet."

Lakers zegevieren

De race om de laatste plaats in de play-offs in de Western Conference lijkt te gaan tussen de Los Angeles Lakers en de Utah Jazz.

De Lakers wonnen dinsdag met 101-81 van Dallas, waardoor de Mavericks een balans van 36 keer winst en 38 keer verlies hebben. Zowel de Lakers als de Jazz staat op 39 keer winst en 37 keer verlies. Bij een gelijke stand na 82 wedstrijden zouden de Jazz op basis van het onderlinge resultaat naar de play-offs gaan.

Kobe Bryant zorgde voor 23 punten, elf rebounds en elf assists. Dwight Howard had 24 punten en twaalf rebounds. Howard besliste de wedstrijd. Toen Dallas besloot met opzet fouten op hem te maken, raakte hij ineens al zijn vrije worpen om een gat te slaan met de Mavs.