Juan Antonio Flecha zou tot de clientèle van dopingdokter Eufemiano Fuentes hebben behoord. De 35-jarige Spanjaard, die momenteel actief is voor Vacansoleil-DCM, liet in 2006 minstens vier keer bloed aftappen in Spanje.

Dat bericht de Volkskrant, dat de administratie van Fuentes bekeek. Flecha, die zeven jaar geleden reed voor de Raboploeg, zou de codenaam 'Clasicómano' en klantnummer 33 hebben gekregen.

Flecha ontkent dat hij ooit verboden prestatiebevorderende middelen heeft gebruikt. Vacansoleil-DCM maakte dinsdag, net als Blanco Pro Cycling, bekend dat geen van de werknemers met doping in aanraking is geweest. Tot 1 april konden ze dit kenbaar maken. Dinsdag werden de uitkomsten bekend.

"Uiteraard hebben wij Flecha vragen gesteld over Operación Puerto", zegt teammanager Daan Luijkx van de Nederlandse ploeg in de Volkskrant. "Er zijn zelfs extra vragen toegevoegd aan de vier standaardvragen die iedereen moest beantwoorden. Hij heeft wederom ontkend bij Fuentes te zijn geweest."

Parijs-Roubaix

Luijkx geeft aan dat hij geen reden ziet om Flecha niet meer te laten starten. De Spanjaard staat te boek als een klassiekerspecialist; zo eindigde hij zeven keer in de top tien van Parijs-Roubaix, de koers die zondag op het programma staat.

Fuentes stond de afgelopen weken terecht in Spanje. Dinsdag, op de laatste dag van het proces, stelde hij opnieuw dat hij er alles aan deed om de gezondheid van sporters te beschermen.