Bayern München heeft zich dinsdag een prima uitgangspositie verschaft voor het bereiken van de halve finales van de Champions League.

Bekijk de hoogtepunten van deze wedstrijd

De aanstaande kampioen van Duitsland was met 2-0 duidelijk te sterk voor het onherkenbare Juventus, dat de landstitel in Italië voor het grijpen heeft.

Uitgerekend oudgediende Gianluigi Buffon ging in het doel van de 'Oude Dame' uit Turijn niet vrijuit bij de Duitse treffers, waarvan de tweede vanuit een buitenspelsituatie tot stand kwam.

De zege voor de thuisploeg was niettemin verdiend en viel gezien het spelbeeld nog te klein uit.

Ondanks zijn sterke optreden als basisspeler zaterdag tegen HSV (9-2, met twee goals en twee assists) moest Arjen Robben dinsdagavond in de eigen ArenA toch weer op de bank beginnen.

Hij hoefde echter niet lang te wachten op speeltijd. Toni Kroos liep bij een onschuldig duel aan de zijlijn een spierscheuring in het bovenbeen op waardoor de Nederlandse international in de zestiende minuut alsnog zijn opwachting kon maken.

Alaba

Bij de entree van Robben was de stand al geruime tijd 1-0. Al na amper dertig seconden lag de bal in het Italiaanse net. Kort na de aftrap verspeelde veelgeprezen spelmaker Andrea Pirlo de bal. David Alaba knalde vervolgens van grote afstand raak, met dank aan Buffon, die zich lelijk verkeek op het dwarrelschot, 1-0.

Alleen Roy Makaay, in 2007, scoorde in de knock-outfase van de Champions League sneller, na tien seconden ook namens Bayern München.

Juventus leek zich goed te herstellen van de snelle domper. Pirlo en Arturo Vidal namen het Duitse doel dreigend onder vuur. Met het inbrengen van Robben, die op de rechtervleugel ging spelen, werd Bayern er een stuk gevaarlijker op.

Alleen de Nederlander zelf al kreeg voor de rust drie grote schietkansen, die hij ietwat lankmoedig verprutste. Ook Franck Ribéry bezorgde de Turijnse defensie een loodzware eerste helft.

Foutje

Na de pauze bleef Bayern de veel betere ploeg. De thuisclub had wel een foutje van de arbitrage nodig om op 2-0 te komen. Bij een afstandsschot van Luiz Gustavo stond Mario Mandzukic buitenspel. Hij pikte echter wel de rebound op bij de opnieuw grabbelende Buffon waarna Müller van dichtbij kon scoren: 2-0.

Die prima uitgangspositie voor de return, volgende week woensdag in Italië, kwam nadien geen moment in gevaar.