FC Barcelona had zich een betere uitgangspositie gewenst voor de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain in de kwartfinale van de Champions League. In Parijs werd het dinsdagavond in het heenduel 2-2.

Bekijk de hoogtepunten van deze wedstrijd

Diep in blessuretijd verspeelde Barça voor de tweede keer een voorsprong.

Wie anders dan Messi opende vlak voor rust de score. Zlatan Ibrahimovic maakte na tachtig minuten gelijk, terwijl hij buitenspel stond.

Xavi dacht de Spanjaarden in de slotminuut vanaf de strafschopstip aan een zege te helpen, maar Matuidi had in de vierde minuut van blessuretijd het laatste woord.

Messi moest zich in de rust met een hamstringblessure laten vervangen. De clubarts verwacht snel duidelijkheid te kunnen geven over de ernst van de blessure. Zonder Messi had Barça het na rust lastig om tot goede aanvallen te komen.

Beckham

Opvallend was de basisplaats bij de thuisclub voor David Beckham, de Engelsman die over twee maanden zijn 38e verjaardag viert.

De middenvelder mocht laten zien dat hij niet alleen naar Paris Saint-Germain is gekomen om de steenrijke club buiten het speelveld te promoten. Dat lukte niet helemaal. De Brit viel eigenlijk alleen op als hij een vrije trap of hoekschop mocht nemen.

Paris Saint-Germain, met Gregory van der Wiel op de bank, startte hoopvol. Het was veelzeggend dat doelman Victor Valdes in de openingsfase de meest opvallende speler van Barcelona was. De keeper had geluk dat Ezequiel Lavezzi op de paal schot. Hij reageerde attent op inzetten van Ibrahimovic en Javier Pastore.

Ibrahimovic

Ibrahimovic was gebrand op succes tegen de club waar hij tijdens het seizoen 2009/2010 regelmatig botste met Josep Guardiola, de toenmalige succestrainer van Barcelona.

De trotse Zweed voetbalde in Catalonië vooral in de schaduw van Messi, die in de slotfase van de eerste helft ook nu weer van zich liet horen. De Argentijn controleerde een fantastische pass van Daniel Alves met zijn borst en schoot beheerst raak (0-1).

Ook zonder zijn geblesseerde sterspeler bleef Barcelona het duel controleren. Het combinatiespel verloor met het vertrek van Messi wel aan effectiviteit. Zo kreeg Paris Saint-Germain nog de gelegenheid om in de tachtigste minuut gelijk te maken. Al stond doelpuntenmaker Ibrahimovic wel buitenspel.

Door de benutte strafschop van Xavi, kort voor tijd, leek Barcelona toch te zegevieren, maar na knap terugleggen van Ibrahimovic schoot Matuidi in de 94e minuut Paris SG alsnog op gelijke hoogte.