Anderlecht is maandag slecht begonnen aan de play-offs om de Belgische landstitel. Het elftal van trainer John van den Brom verloor voor eigen publiek van Racing Genk (1-2).

Bekijk de samenvatting van Anderlecht-Racing Genk

Koploper Anderlecht koestert nog een voorsprong van een punt op Zulte Waregem, dat zaterdag gelijkspeelde tegen Lokeren (1-1). Racing Genk verkleinde de achterstand op de lijstaanvoerder tot drie punten.

Bram Nuytinck, verdediger van Jong Oranje, bracht Anderlecht nog wel op voorsprong. Hij was niet de enige Nederlander in de basisformatie van de lijstaanvoerder.

Demy de Zeeuw maakte op het middenveld een goede indruk. Anderlecht sprong onzorgvuldig om met de vele mogelijkheden. Dat werd de club noodlottig in de tweede helft.

Racing Genk kwam in de 66e minuut namelijk op gelijke hoogte door Kara Serigne Mbodji. Jelle Vossen zette de ploeg van trainer Mario Been in de 77e minuut op voorsprong.

Nuytinck kreeg in de 88e minuut nog een ideale mogelijkheid om Anderlecht alsnog aan een punt te helpen. Hij slaagde er echter niet in de strafschop te verzilveren.

Trainer Been van Genk werd wegens commentaar op de arbitrage naar de tribune verwezen. Hij trof daar zijn collega Van den Brom die geschorst was voor het eerste duel in de play-offs.