Bloemendaal en Amsterdam hebben zich maandag geplaatst voor de halve finale van de EHL, waarin de Nederlandse ploegen tegen elkaar zullen uitkomen.

Bloemendaal won met 4-1 van het Engelse Beeston. Chris Ciriello werd met twee treffers de gevierde man aan de kant van Bloemendaal. Wouter Jolie en Pelle Vos maakten het kwartet vol.

Later op de dag voegde Amsterdam zich bij Bloemendaal in de halve finale van de EHL. De regerend Nederlands kampioen was met 3-2 te sterk voor Berliner HC. Vorig jaar reikten de Amsterdammers tot de finale, waarin pas na shooutouts werd verloren van Uhlenhorst Mülheim.

Beide ploegen hielden in het Amsterdamse bos lang hun kruit droog, maar in het derde kwart brak Robert Marx de ban voor Berliner HC. Lang konden de Duitsers niet van die voorsprong genieten, want uit een strafcorner maakte Mirco Pruyser gelijk en niet veel later zorgde Santi Freixa voor 2-1.

Berliner HC kwam nog voor het eind van het derde kwart terug via Kevin Lim, maar na een fraaie pass van Billy Bakker tekende Pruyser voor zijn tweede. Die treffer bleek uiteindelijk voldoende voor de Amsterdamse zege.

Het toernooi krijgt een vervolg op 18 mei, de speelstad is nog niet bekend.

ECCC

De hockeysters van Europees kampioen Laren en de Nederlandse titelhouder Den Bosch gaan tegen elkaar op herhaling in de finale van de EuroHockey Club Champions Cup. Beide teams kwamen het paasweekeinde in Hamburg ongeslagen en ook zonder puntenverlies door.

De finale vindt plaats in het pinksterweekeinde van 17 tot en met 19 mei, gelijktijdig met de Final Four van de mannen in de Euro Hockey League. Plaats van handeling maakt de Europese hockeyfederatie (EHF) later deze week bekend.

Na drie duidelijke overwinningen in groep A leverde Den Bosch maandag in de halve eindstrijd tegen het Duitse Rot-Weiss Köln eveneens vakwerk af: 3-0.

Met twee treffers was Maartje Paumen weer van grote waarde voor de Brabantse ploeg. De topscorer aller tijden van Oranje was in de beginfase trefzeker met een strafcorner en een strafbal. Marloes Keetels tilde nog voor de rust de stand naar 3-0.

Laren stuitte in groep B op iets meer weerstand. De duels met het Engelse Leicester en Rot-Weiss Köln werden nipt gewonnen (beide keren 2-1). Ook in de halve finale tegen het Duitse Uhlenhorster HC had de titelverdediger het zwaar (3-4). Bij de rust leidde de thuisploeg nog met 2-1. In de laatste minuut voorkwam international Kim Lammers uit een strafcorner een verlenging.