Sparta heeft maandag op het eigen 125e verjaardagsfeestje de koppositie van de Jupiler League verspeeld. De oudste profclub van Nederland verloor voor eigen publiek van FC Emmen (0-1).

Drie clubs profiteerden van de uitglijder van Sparta. FC Volendam, MVV en Helmond Sport wonnen wel en voeren nu met zijn drieën de de ranglijst aan met 51 punten, twee meer dan de jarige club uit Rotterdam.

FC Volendam, dat won bij FC Eindhoven (0-2), mag zich op basis van het beste doelsaldo lijstaanvoerder noemen. MVV greep de winst bij Telstar (1-2), terwijl Helmond Sport, dat een duel meer heeft gespeeld, met 1-2 won bij FC Den Bosch.

Elson do Rosario verpestte het feestje van Sparta op het uitverkochte Kasteel, waar veel prominenten uit de rijke geschiedenis van de Rotterdamse club zich hadden verzameld. De speler van FC Emmen trof doel na 25 minuten.

Sparta gingen vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar kwam ondanks een handvol riante mogelijkheden niet tot scoren.

Jack Tuyp

FC Volendam dankte de zege op Eindhoven (0-2) aan treffers van Jack Tuyp en Michiel Kramer. MVV won de uitwedstrijd bij Telstar (2-1) dankzij treffers van Mark Veldmate en Tom Van Hyfte.

Emrullah Güvenc en Davy Brouwers scoorden voor Helmond Sport bij FC Den Bosch.

Overige uitslagen:
FC Oss - Almere City FC 3-2
Fortuna Sittard - Excelsior 4-2
SC Cambuur - Go Ahead Eagles 2-0