Thiemo de Bakker is teruggekeerd in de top honderd van de wereldranglijst. De Nederlandse tennisser stijgt van de 102e naar de 97e plaats.

Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde ATP-ranking.

De 24-jarige inwoner van Haarlem behoorde begin augustus 2011 voor het laatst tot de honderd beste tennissers van de wereld. Mede door blessures viel hij daarna ver terug.

Robin Haase levert net als vorige week een paar plaatsjes in. De Hagenaar zakt twee posities en staat nu 52e. Igor Sijsling gaat van de 74e naar de zeventigste plek.

Andy Murray verdringt door zijn toernooiwinst in Miami Roger Federer van de tweede plaats. Ook de Spanjaarden David Ferrer, verliezend finalist in Florida, (4) en Rafael Nadal (5), die niet in actie kwam, wisselen stuivertje. Novak Djokovic blijft eerste.

Vrouwen

Bij de vrouwen blijft Kiki Bertens de beste Nederlandse tennisster. De Wateringse verruilt de 42e voor de 44e plaats.

Arantxa Rus maakt een kleine duikeling, van de 75e naar de 84e positie. De Monsterse werd vorige week in de eerste ronde van het ITF-toernooi in Osprey uitgeschakeld, terwijl ze het toernooi een jaar eerder nog won.

Serena Williams, die zich in Miami voor de zesde keer tot winnares kroonde, leidt de WTA-ranking, voor Maria Sharapova en Victoria Azarenka.