Zonder de sterren LeBron James en Dwyane Wade hebben de basketballers van Miami Heat zondagavond (lokale tijd) de strijd tussen de twee beste teams uit de NBA gewonnen.

Met een driepunter in de slotseconde hielp Chris Bosh zijn ploeg langs San Antonio Spurs: 88-86. Daarmee werd het alsnog stil in het AT&T center, de thuishaven van de Spurs. 

"Wij zijn de regerend kampioenen, wie we ook opstellen" zei Bosh na afloop. "We zijn nog steeds de Miami Heat."

De center was de topschutter bij de gasten met 23 punten in een prestigeduel tussen teams die beide mikken op niets minder dan de titel in de NBA. Met 58 zeges en vijftien nederlagen is de Heat de beste ploeg in het oosten, terwijl San Antonio (55-18) de leider is in het westen.

Miami hield James (hamstring) en Wade (enkel) aan de kant met lichte blessures. Dit is enigszins pikant, omdat Spurs-coach Gregg Popovich in de vorige wedstrijd tegen de Heat vier van zijn basisspelers rust gaf en daarvoor later een boete van 250.000 dollar voor moest betalen.

Heat-coach Erik Spoelstra, die ook zijn startende point guard Mario Chalmers aan de kant liet, ontkende echter dat dit een reactie was op die eerdere actie van zijn collega.

Knicks

In New York boekten de Knicks een belangrijke zege op rivaal Boston Celtics: 108-89. Vedette Carmelo Anthony had 24 punten en tien rebounds. Chris Copeland, die nog een seizoen in Nederland basketbalde, maakte 22 punten.

Voor de Knicks was het de achtste zege op rij.

Uitslagen

Washington Wizards - Toronto Raptors 109-92
New Orleans Hornets - Cleveland Cavaliers 112-92
Chicago Bulls - Detroit Pistons 95-94
New York Knicks - Boston Celtics 108-89
San Antonio Spurs  - Miami Heat 86-88