Vitesse heeft zondag in de strijd om de titel in de eredivisie geen fout gemaakt. In het eigen Gelredome klopte de Arnhemse formatie PEC Zwolle vrij moeizaam met 2-1. Vitesse passeert daardoor Feyenoord op de ranglijst en komt op gelijke hoogte met nummer twee PSV.

Vitesse passeert daardoor Feyenoord op de ranglijst en komt op gelijke hoogte met nummer twee PSV.

Op basis van het spel in de eerste helft had Vitesse een vrij eenvoudige middag kunnen hebben. Het had aanvankelijk weinig te duchten van de promovendus, die eerder dit seizoen indruk maakte door met prima spel van onder meer van PSV en Feyenoord te winnen.

In Arnhem kwam de ploeg van scheidend trainer Art Langeler er aanvankelijk echter niet aan te pas. Het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen was bij voorbaat al groot, maar PEC maakte ook nog eens veel te veel fouten.

Bony

Vitesse kwam dan ook vroeg op voorsprong. Wilfried Bony strafte al na negen minuten een fout bij PEC genadeloos af met een geplaatst schot in de bovenhoek.

De Arnhemmers konden daardoor het geliefde spelletje spelen: achterover leunen, wachten op een fout van de tegenstander en dan toeslaan. Mike Havenaar had dat al snel na de 1-0 twee keer moeten doen, maar zijn kopballen misten de juiste richting.

Een derde poging van de Japanner was wel raak, toen hij tien minuten voor rust een vrije trap van Theo Janssen achter doelman Diederik Boer kopte: 2-0.

Herboren

Niets leek een simpele zege van Vitesse dan ook in de weg te staan, maar PEC kwam als herboren uit de kleedkamer. Het offensief leverde, behalve een voorzet van Youness Mokhtar die via het been van een tegenstander tegen de lat aan kwam, aanvankelijk weinig op.

Omdat Vitesse moeite had om onder de druk uit te komen en de ploeg de pech had dat de tweede treffer van Bony onterecht werd afgekeurd vanwege buitenspel, kon PEC in een goed resultaat blijven geloven.

Valpoort

De gasten kwamen tien minuten voor tijd dan ook terug in de wedstrijd, al kwam daar het nodige fortuin bij kijken.

Arsenio Valpoort kreeg de bal tegen zich aangeschoten en liet Velthuizen daarna met een hard schot kansloos: 2-1. Verder dan die aansluitingstreffer liet Vitesse het echter niet komen.