Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Dmitry Bulykin

Twente ontsnapt aan nederlaag, Utrecht naast Tukkers

FC Twente blijft kwakkelen in de eredivisie. De Tukkers boekten in de vorige speelronde tegen FC Groningen de eerste zege van 2013 (0-3), maar konden die overwinning in eigen huis tegen NAC Breda geen vervolg geven en speelden met 1-1 gelijk.
Door NUsport

Twente had wel een overwicht tegen het defensief ingestelde NAC, maar dat had niet meer dan halve kansjes tot gevolg.

Leroy Fer schoot naast, Dmitry Bulykin tikte over en Edson Braafheid kopte in het zijnet. Echt wakker liggen van die situaties deed doelman Jelle ten Rouwelaar in het doel van NAC niet.

De bezoekers stelden daar erg weinig tegenover. Veel meer dan hopen op een uitval deden de Brabanders nauwelijks. Het leidde tot een mogelijkheid voor Elson Hooi, maar die deed daar niets mee.

Kort na rust profiteerde NAC toch van het machteloze spel van de thuisploeg. In eerste instantie redde de keeper Nikolai Michailov nog op een inzet van Kees Luijckx, op de rebound van Kenny van der Weg had hij geen kans, 0-1.

Met de moed der wanhoop en de nodige invallers ging Twente op jacht naar de gelijkmaker. De overtuiging om iets met het grote overwicht te doen, ontbrak echter.

Wout Brama

Castaignos, gekomen voor Bulykin, was dicht bij de gelijkmaker maar vond Ten Rouwelaar op zijn weg. Vervolgens kopte Fer in vrije positie over. Een van richting veranderd schot van Wout Brama zorgde uiteindelijk toch nog voor de 1-1.

Behalve twee punten verloren de Tukkers ook Dusan Tadic voor een wedstrijd. De Serviër ontving zijn vijfde gele kaart en is voor het thuisduel met Roda JC geschorst.

FC Twente blijft ondanks het puntenverlies de nummer vijf in de eredivisie met 48 punten uit 28 duels. NAC is de nummer elf. De ploeg uit Breda verzamelde 32 punten.


Lees meer over:

FC TwenteNAC BredaEredivisie

Aanbevolen artikelen