Lotus werd na eerste race van het Formule 1-seizoen, die werd gewonnen door Kimi Raikkonen, tot de beste teams van het veld gerekend. Volgens Romain Grosjean ligt het aan de financiële middelen of de Britse renstal die rol kan waarmaken.

Tijdens de tweede Grand Prix van dit jaar in Maleisië eindigden Grosjean en Raikkonen als respectievelijk zesde en zevende. De Fransman houdt vertrouwen in de capaciteiten van het team, maar is bezorgd over de financiële middelen van zijn team.

''We kunnen blijven meedoen om het constructeurskampioenschap, maar het ligt aan het geld dat we tot onze beschikking hebben. Dat is de sleutel in de Formule 1'', zegt Grosjean in gesprek met Autosport.

''We weten dat we een goed team hebben en dat we een auto kunnen bouwen die Grands Prix kan winnen. Opnieuw is het de vraag hoeveel geld je kunt investeren.''

Volgens Grosjean moet de zege van Raikkonen Lotus wel helpen in de zoektocht naar sponsors. ''Hopelijk kunnen we meer sponsors aan ons binden, de bolide verder ontwikkelen en zodoende meer races winnen.''