ALBUFEIRA - Tijdens een partijspel van een uur oefende bondscoach Dick Advocaat vrijdag tijdens een besloten training met zijn beoogde basisformatie voor het duel met Duitsland. John Heitinga kreeg als rechtsback de voorkeur boven Michael Reiziger. Stam, Bouma en Van Bronckhorst completeerden de verdediging.

Sneijder, Cocu en Davids vormden het middenveld. Van der Meyde, Van Nistelrooij en Van der Vaart waren de aanvallers. Van der Sar en Seedorf oefenden apart van de spelersgroep.

Gekneusde pink

De doelman heeft een gekneusde pink. Hij kan dinsdag wel tegen Duitsland in actie komen. De middenvelder van AC Milan herstelt van een hamstringblessure. Voor hem komt de eerste wedstrijd van Oranje op het EK waarschijnlijk te vroeg.

Gesloten training

De training van Oranje was niet voor pers en supporters toegankelijk. Het speelveld was echter goed zichtbaar vanaf de heuvels rond het stadion. Politieagenten probeerden vergeefs te voorkomen dat cameraploegen en fotografen vanaf grote afstand de training filmden. Ze stuurden de Nederlandse journalisten herhaaldelijk weg. Een fotocamera van een jong Nederlands meisje werd ingenomen.