De Los Angeles Lakers zijn donderdag tegen een dure nederlaag aangelopen in de NBA. De Milwaukee Bucks waren met 113-103 te sterk voor de zestienvoudig kampioen. 

In de eerste kwart waren de Lakers nog dominant, maar in het restant van het duel heersten de Bucks. Bij de ploeg uit Milwaukee zorgden drie spelers voor minimaal twintig punten: Larry Sanders (21), Ersan Ilyasova (twintig) en Brandon Jennings (twintig).

Bij de Lakers was Kobe Bryant het meest productief met dertig punten. De vedette liep een voetblessure op, maar na afloop liet hij weten dat hij in orde is. Bryant heeft nu 31.415 punten gemaakt in zijn loopbaan, slechts vier minder dan Wilt Chamberlain, die de vierde plaats bezet op de eeuwige topscorerslijst.

De Lakers bezetten de achtste plaats in de Western Conference, hetgeen aan het einde van de rit net voldoende zou zijn voor een plek in de play-offs. De equipe heeft een balans van 37 zeges en 36 nederlagen, naaste achtervolger Utah Jazz staat op 36-36.

Milwaukee staat achtste in de Eastern Conference. De Bucks zijn nagenoeg zeker van de play-offs omdat nummer negen Philadelphia 76ers een zeer negatieve balans heeft.

Mavericks

Indiana Pacers bleek veel te sterk voor Dallas Mavericks: 103-78. Dallas had drie duels op rij gewonnen, maar ook de 21 punten van de Duitse sterspeler Dirk Nowitzki hielpen de thuisploeg niet.

De NBA-kampioen van 2011 staat tiende in de Western Conference. Indiana is de nummer twee in de Eastern Conference.