Raymond van Barneveld heeft het donderdag in de Premier League Darts (PLD) opnieuw niet gered tegen zijn grote rivaal Phil 'The Power' Taylor.

De Hagenaar moest in Glasgow met 3-7 zijn meerdere erkennen in de titelverdediger uit Engeland.

'Barney' won vijf jaar geleden voor de laatste keer van de veelvoudige wereldkampioen.

Beide grootheden speelden eind december bij het WK in de halve finales voor de laatste keer tegen elkaar. Taylor zegevierde destijds met 6-4.

De latere kampioen zocht na het beslissende pijltje op het podium openlijk ruzie met Van Barneveld.

Volgens Barney is dat veelbesproken incident inmiddels uitgepraat met Taylor. ''We zijn weer vrienden. Alles is vergeten en vergeven'', liet Van Barneveld voor het begin van zijn zoveelste duel met Taylor in Schotland weten.

Vijandig onthaal

'The Power' kreeg een vijandig onthaal in de Schotse zaal die met veertienduizend fans volledig was uitverkocht. Bij zijn opkomst werd hij zelfs in zijn oor gespuugd.

Taylor bleef uiterst koel onder al het kabaal. Hij kwam snel op een voorsprong van 3-0, waarna hij de overwinning zelfverzekerd binnenhaalde.

Voor Van Barneveld was het zijn tweede nederlaag in de achtste en voorlaatste ronde van de PLD. Taylor kwam met tien punten op gelijke hoogte met de Nederlander.

Van Gerwen

Ook koploper Michael van Gerwen incasseerde zijn tweede nederlaag. Hij verloor met 4-7 van de Engelsman James Wade. Daardoor staan ook deze twee spelers op tien punten. Volgende week is de laatste speelronde in de groepsfase in Brighton.