Teammanager Patrick Lefevere van Omega Pharma-QuickStep benadrukt dat Tom Boonen 'gewoon' de kopman van zijn formatie zal zijn tijdens de Ronde van Vlaanderen van zondag. 

De drievoudige winnaar van de voorjaarsklassieker liep afgelopen week een knieblessure op bij een valpartij in Gent-Wevelgem. Dinsdag en woensdag fietste Boonen pijnvrij in de Driedaagse De Panne. Donderdag laat hij de laatste etappes van deze koers schieten om rust te nemen.

"Tom is nog altijd de leider. Als dat fysiek misschien niet duidelijk wordt, kan hij op het andere vlak nog altijd zijn rol spelen en de rest commanderen", vertelt Lefevere aan Sporza.

De Belgische formatie heeft in de personen van Sylvain Chavanel en Niki Terpstra zondag ook nog andere ijzers in het vuur.

"Het zal in elk geval tactisch moeten kloppen, want ik vind ons tot nu toe te wild rijden. De jongens willen veel te graag omdat ze zich sterk voelen als ploeg. We moeten zondag, en ik leg er nog eens de nadruk op, gedisciplineerd fietsen."

Lefevere noemt twee absolute favorieten voor de zege in Oudenaarde. "Op één staat iemand die met de pedalen speelt zoals we zelden van iemand gezien hebben: Peter Sagan. En net onder Sagan komt voor mij Fabian Cancellara."