Bolivia heeft dinsdag aan het WK-kwalificatieduel met Argentinië een punt over gehouden. In het op 3600 meter hoogte gelegen La Paz werd het 1-1.

Marcelo Martins zette het gastland in de 25e minuut op 1-0, waarna Ever Banega met een rake kopbal nog voor rust gelijk maakte: 1-1.

De Argentijnse aanvoerder Lionel Messi miste kort voor tijd een grote kans waarna het derde gelijkspel tussen beide landen op rij een feit was.

Uruguay leed een zeer dure nederlaag tegen Chili (2-0). Esteban Paredes ('10) en Eduardo Vargas ('78) troffen doel voor de ploeg van bondscoach Jorge Luis Moya.

Colombia verloor met 1-0 bij Venezuela. José Rondon zorgde in de dertiende minuut voor de enige treffer.

Argentinië gaat ondanks het puntenverlies nog steeds aan de leiding in de kwalificatiegroep met 24 punten uit elf wedstrijden.

Ecuador staat tweede met twintig punten. Colombia en Chili nemen de andere plaatsen in die recht geven op een WK-ticket. Venezuela staat vijfde, aan het einde van de rit goed voor een play-offticket. Uruguay neemt de zesde positie in.

Panama

In de Noord- en Amerikaanse zone gaat Panama na drie speelrondes verrassend aan de leiding. De ploeg won dinsdag met 2-0 van Honduras dankzij treffers van Luis Tejada ('2) en Blas Perez ('75).

De topper tussen Mexico en de Verenigde Staten eindigde in 0-0. Bij 'Team USA' werd AZ-spits Jozy Altidore in de 54e minuut gewisseld. Costa Rica won met 2-0 van Jamaica.

Costa Rica bezet de tweede plaats in de poule, voor de Verenigde Staten, Honduras, Mexico en Jamaica.

Voor de top drie ligt een WK-ticket klaar, de nummer vier moet zich zien te plaatsen in een play-off.

Lees alles over de WK-voorronde op NUsport