De meeste spelers van het Nederlands elftal houden aan het duel met Roemenië, volgens bondscoach Louis van Gaal de beste wedstrijd onder zijn leiding, een goed rapportcijfer over.

Door Charlie Bootsman en Bart Vlietstra

Kenneth Vermeer 6
Had het zelden zo rustig in de Arena. Kreeg weinig kansen om te bewijzen dat Van Gaal hem terecht de voorkeur geeft boven Stekelenburg en Vorm.

Daryl Janmaat 7
Was weer regelmatig rechtsback, rechtshalf en rechtsbuiten tegelijk. Soeverein in de duels en aanvallend soms ook flitsend, maar niet zo beslissend als vrijdag.

Stefan de Vrij 7,5
Het ziet er soms wat slungelig uit, je vraagt nog steeds af hoe hij het er om het echie van af brengt tegen de Groten der Aarde. Tegen Roemenie was iedere kapbeweging in ieder geval kassa. In de opbouw een stuk beter dan zijn maatje bij Feyenoord.

Bruno Martins Indi 6
Liep tegen een 'ollidomme' gele kaart aan. Hoefde imposante fysiek verder niet in de strijd te werpen. Vooral getest in opbouwend opzicht en dat mocht alleen wat sneller.

Daley Blind 7
In de eerste helft liet hij zich een paar keer verrassen, maar in balbezit een genot om naar te kijken vanwege technische superioriteit. Bekroonde uitstekende tweede helft met briljante actie bij de cornervlag.

Jonathan De Guzman 6,5
Veel meer discipline in zijn spel dan in zijn Feyenoordtijd. Dat gaat af en toe wel ten koste van zijn creatieve ingevingen. Komt hopelijk volgend seizoen bij een betere club terecht.

(73. Adam Maher) -

Kevin Strootman 7
Zijn overtrokken verantwoordelijkheidsgevoel verblindt af en toe het zicht op zijn spelinzicht. Strootman heeft niet alleen grote longen en een grote mond, maar ook pijlsnelle ogen. Weet als geen ander met één balcontact de opening te vinden.

Rafael van der Vaart 7
Begon als vanouds flitsend door half uit balans met zijn chocoladebeen te scoren. Omwille van zijn klik met Van Persie zou je hem er nooit meer uit willen halen, maar moet geen loper tegenover zich treffen.

(79. Jordy Clasie) -

Jeremain Lens 7
Zijn rol bij de eerste goal was typerend. Sterke actie gevolgd door matige pass, gelukkig wist Van Persie er nog een voorassist van te fabriceren. Schijnbaar ongecontroleerde dreiging resulteerde toch weer vaak in rendement, daarvan getuigt ook de door hem versierde strafschop en het late doelpunt.

Robin van Persie 7,5
We dachten af en toe: zijn zij nou te veel 'Mickey Mouse-competitie' of overdrijft de vedette van de ploeg zijn hang naar brille? Had er al twee kunnen maken voordat hij het hoempapa eindelijk verstomde met een trickshot waar snookerspeler Ronnie 'The Rocket' O'Sullivan jaloers op zal zijn.

(86. Siem de Jong) -

Arjen Robben 6,5
Had zoveel krijt onder zijn noppen, dat hij een spoor van de Arena naar Bedum zou kunnen trekken. Moest daardoor wel de hele tijd opboksen tegen drie man, het belette hem niet om een puntgave voorzet op Van Persie te geven.