Lornah Kiplagat zal volgende maand een voorzichtige rentree maken in een wegwedstrijd. 

De Nederlandse atlete loopt op 7 april een vijf kilometer in Moskou. Het wordt haar eerste wedstrijd na de olympische marathon vorig jaar augustus in Londen.

De 38-jarige Kiplagat loopt niet zonder reden in de Russische hoofdstad. Zij is deze week benoemd tot ambassadeur van de marathon van Moskou, die voor het eerst op 15 september wordt gehouden.

Kiplagat stapte in Londen uit met een knieblessure. Ze kon vier maanden niet hardlopen, maar is inmiddels weer dagelijks actief. ''Ze traint iedere dag een uurtje. We moeten dit jaar nog niet te veel van haar verwachten. Ik denk dat ze voornamelijk wedstrijden over tien kilometer zal lopen'', aldus haar manager en echtgenoot Pieter Langerhorst.

''Die wedstrijd in Moskou is ook meer ter promotie van de marathon in die stad. Voor Lornah is het lopen van een marathon voorlopig niet aan de orde. Dat wordt denk ik pas in 2015, als haar lichaam haar niet in de steek laat.''

Kiplagat is voormalig wereldkampioene twintig kilometer, halve marathon en veldlopen. Haar persoonlijk record op de marathon is 2.22.22.