De Miami Heat blijven maar winnen in de NBA. Maandag noteerde de club zijn 27e zege op rij. Ditmaal was Orlando Magic het slachtoffer van de dadendrang van de titelverdediger: 108-94. 

De langste zegereeks in de NBA staat op naam van Los Angeles Lakers, dat in het seizoen 1971/1972 liefst 33 keer achter elkaar won.

LeBron James was opnieuw op dreef voor Miami Heat. Hij scoorde 24 punten, had negen rebounds en noteerde elf assists.

Zijn productie was nodig voor de Heat aangezien Dwyane Wade zijn tweede wedstrijd op rij miste vanwege een lichte knieblessure. Spelverdeler Mario Chalmers scoorde zeventien punten, Chris Bosh en Ray Allen beiden twaalf.

Tussensprint

Na drie kwarten stonden de Magic en de Heat nog gelijk. Toen volgde een tussensprint van Miami, waarin liefst twintig van de 22 punten naar de Heat gingen.

De Heat spelen de komende dagen in Chicago, New Orleans en San Antonio.

New Orleans maakte maandag een einde aan de reeks van Denver Nuggets: 110-86. Die wonnen, tot zij de Hornets ontmoetten, vijftien wedstrijden op rij.

Voorsprong Lakers slinkt

De Los Angeles Lakers verloren een belangrijke wedstrijd in  de strijd om een play-offticket. Golden State Warriors bleek met 109-103 te sterk.

Kobe Bryant scoorde 36 punten, Golden State had drie spelers met 22 of meer punten.

De Lakers staan achtste in de Western Conference, hetgeen net genoeg zou zijn voor de play-offs. Na de winst van de Utah Jazz op de Philadelphia 76ers (107-91) staan de Jazz nog maar één overwinning achter de Lakers. De Dallas Mavericks volgen op twee zeges afstand, maar hebben één duel minder gespeeld.