Andy Murray heeft maandag de vierde ronde bereikt van het masterstoernooi in Miami. De olympisch kampioen won in twee sets van de Bulgaar Grigor Dimitrov (29): 7-6 en 6-3.

De als tweede geplaatste Schot had het niet makkelijk met de 21-jarige Dimitrov. Pas na één uur en 54 minuten kon Murray de felicitaties in ontvangst nemen.

Met name in de eerste set kreeg hij veel tegenstand. Murray kwam daarin terug van een achterstand en daardoor knakte Dimitrov mentaal.

De nummer drie van de wereld serveerde niet heel sterk en werd twee keer gebroken. Zelf brak hij de Bulgaar echter drie keer, al had Murray daar wel negen pogingen voor nodig. Uiteindelijk won hij maar acht punten meer dan zijn tegenstander: 85 om 77.

In de achtste finales speelt Murray nu tegen Andreas Seppi. De als zestiende geplaatste Italiaan zegevierde in drie sets tegen de Braziliaan Thomaz Bellucci: 7-5, 4-6 en 6-2.

Tsonga

Grote verrassingen bleven uit in Miami. Richard Gasquet (8) klopte Mikhail Joezjni (28) met 6-3, 6-4, Nicolas Almagro (10) riep de Belg David Goffin met dezelfde cijfers een halt toe. De Fransman en de Spanjaard zullen elkaar nu treffen in de volgende ronde.

Jo-Wilfried Tsonga had ruim een uur nodig om zich te ontdoen van de Jarkko Nieminen. De Franse nummer zes van de plaatsinglijst won met twee keer 6-3 van de Fin.

De als vierde geplaatste Tomas Berdych won in drie sets van de Colombiaan Alejandro Falla: 2-6, 7-6 (6) en 6-4. De Tsjech werkte twee matchpoints weg.

Marin Cilic, als negende ingeschaald, won met 6-3 en 7-6 (3) van John Isner. Milos Raonic trok zich terug voor zijn partij tegen Sam Querrey.