ALBUFEIRA - Doelman Edwin van der Sar kampt in het trainingskamp van het Nederlands elftal in Portugal met een gekneusde pink. De sluitpost van Fulham trainde donderdagavond amper mee met de selectie van Oranje. Zijn pink was ingepakt.

Van der Sar liep de kneuzing woensdag op in de training. De pink is donderdag onderzocht. Daarbij kwamen geen ernstige beschadigingen aan het licht. Van der Sar moet dinsdag in de eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap tegen Duitsland gewoon kunnen keepen.

Seedorf

Clarence Seedorf keerde donderdagavond eerder dan verwacht terug op het trainingsveld. De van een hamstringblessure herstellende middenvelder van het Nederlands elftal oefende samen met de licht gekwetste Michael Reiziger apart van de spelersgroep. Het duo werkte enkele loopoefeningen af.

De medische staf van het Nederlands elftal verwachtte maandag nog dat Seedorf zeker vijf dagen rust moest houden. Dick Advocaat was blij verrast over het snelle herstel. "Hij heeft geen pijn meer, maar laten we nu geen snelle conclusies trekken", aldus de bondscoach. "Het is nog lang niet duidelijk of hij eventueel dinsdag tegen de Duitsers in actie kan komen."