Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing denkt niet dat Mark Webber overweegt om het team te verlaten na de controversiële ontknoping van de Grand Prix van Maleisië van zondag. 

Bekijk de samenvatting van de Grand Prix van Maleisië

De Australiër vindt dat Sebastian Vettel hem niet tegen de stalorders in had moeten inhalen in de slotfase van de tweede race van het seizoen. Na afloop zei Webber dat hij in de laatste rondes 'aan veel dingen had gedacht'.

"In het heetst van de strijd is er altijd sprake van emotie", vertelt Horner aan Sky Sports. "Maar Sebastian en Mark hebben na de race al gesproken over welke dingen we moeten verbeteren aan de wagen. Natuurlijk heeft dit wel even tijd nodig. We gaan nog om tafel hierover."

"De positie van het team was duidelijk", benadrukt Horner. "We wilden niets manipuleren. Dus als hij nadenkt over zijn toekomst, is dat gebaseerd op emotie."

Negeren

De teambaas stelt dat Vettel duidelijk fout zat. "Hij accepteert dat ook en zou het niet opnieuw doen als we de klok konden terugdraaien. De instructies waren onduidelijk volgens hem. Het is heel slecht voor de banden om een andere auto van dichtbij te volgen, we wilden geen onnodig risico lopen. Maar Vettel besloot om ons verzoek te negeren."

Het was voor Horner geen optie om Vettel op te dragen om weer plaats te maken voor Webber. "Zou hij echt zijn plek hebben opgegeven? Hij maakte zijn intenties duidelijk door Webber te passeren. Sebastian wilde per se die zeven punten extra hebben."

In de toekomst kunnen dit soort incidenten zich opnieuw afspelen, denkt de teambaas. "Zonder twijfel. We hebben deze jongens aangenomen omdat ze willen winnen, omdat ze gedreven individuen zijn."

De eerstvolgende Grand Prix is die van China op zondag 14 april.