De Miami Heat blijven de zeges aaneenrijgen in de NBA. Zondag won de titelverdediger gemakkelijk van de Charlotte Bobcats: 109-77. 

Miami heeft nu 26 keer achter elkaar gewonnen. De langste zegereeks in de NBA staat op naam van Los Angeles Lakers, dat in het seizoen 1971/1972 liefst 33 keer achter elkaar won.

LeBron James scoorde 32 punten en had ook tien assists en greep acht rebounds. Hij zag dat verschillende andere topsporters bij de wedstrijd aanwezig waren. "Je wilt natuurlijk indruk op hen maken, als team en als individu."

Hij doelde op Novak Djokovic, Wladimir Klitschko en Rory McIlroy. James was niet de enige Heat-speler die op dreef was. Chris Bosh en Norris Cole zorgden voor vijftien punten. In totaal klokten dertien verschillende spelers minuten voor Miami.

"Het was een goede, professionele winst", zei Heat-coach Erik Spoelstra. "Veel jongens stapten naar voren voor ons, jongens die normaal niet veel minuten spelen."

Dwyane Wade miste de wedstrijd vanwege een kleine knieblessure. Hij is waarschijnlijk terug voor de volgende vier uitwedstrijden voor de Heat, die hen naar Orlando, Chicago, New Orleans en San Antonio brengen.