Novak Djokovic is zondag doorgedrongen tot de laatste zestien van het masterstoernooi in Miami. De Serviër was in de derde ronde met 6-2 en 6-4 te sterk voor Somdev Devvarman.

De huidige nummer één op de ATP-ranglijst rekende in een uur en acht minuten af met de 28-jarige speler uit India.

Djokovic, de winnaar van 2007, 2011 en 2012, stuit nu op Tommy Haas. De Duitser drong voor het eerst sinds 2001 door tot de vierde ronde in Miami. De routinier stuurde Aleksandr Dolgopolov met 6-3 en 6-2 naar huis.

Djokovic had veel last van de wind. "Het was heel erg moeilijk om in een ritme te komen omdat je niet voor honderd procent kon serveren'', keek de titelverdediger na afloop terug.

''Je moest echt heel precies zijn en moest twee keer zo hard je best doen om de bal te krijgen waar je wilde. Daarom ben ik erg blij dat ik door ben.''

Ferrer

David Ferrer heeft zich ook vrij eenvoudig verzekerd van een plaats in de vierde ronde van het masterstoernooi in Miami. De Spanjaard was met 6-1 en 7-5 te sterk voor Fabio Fognini.

De mondiale nummer vijf had op het hardcourt in Florida een uur en dertien minuten nodig om zich te ontdoen van de als 32e geplaatste Italiaan.

Ferrer, als derde toegelaten tot het ATP-toernooi, plaatste vier breaks tegen zijn opponent en stelde zo zijn derde zege van het seizoen op de Italiaan veilig. Fognini wist in zes ontmoetingen nog nooit te winnen van de Spanjaard.

De dertigjarige Ferrer ligt zodoende nog op koers om zijn derde titel van het seizoen bij te schrijven; hij toonde zich eerder in Auckland en Buenos Aires al de sterkste.

Nishikori

In de vierde ronde stuit de halve finalist van de Australian Open op Kei Nishikori. De als dertiende geplaatste Japanner ontdeed zich met 6-2 en 7-5 van de Belg Xavier Malisse.

Janko Tipsarevic verschafte zich middels een zwaarbevochten zege op Kevin Anderson ook een plekje bij de laatste zestien. De Serviër versloeg de Zuid-Afrikaan met 4-6, 7-6, 6-0.

Gilles Simon is de volgende opponent voor Tipsarevic. De Fransman schakelde Grega Zemlja uit Slovenië uit met 6-4, 6-4.