Andy Murray heeft zaterdag zonder problemen de derde ronde van het Masters-toernooi in Miami behaald. De Schotse nummer drie van de wereld won in twee sets van Bernard Tomic: 6-3 en 6-1.

Bekijk de samenvatting van Murray-Tomic

Murray serveerde uitstekend en benutte vier van zijn vijf breekpunten. In de volgende ronde treft de nummer twee van de plaatsingslijst de winnaar van het duel tussen Grigor Dimitrov en Simone Bolelli.

Jo-Wilfried Tsonga drong eveneens eenvoudig door tot de derde ronde van het Masters-toernooi in Miami. De 27-jarige Fransman, als zesde ingeschaald op het Amerikaanse hardcourt, was met 7-6 (6) en 6-3 te sterk voor Victor Troicki.

Tsonga bracht door zijn zege de stand in onderlinge ontmoetingen met de Serviër op 3-3.

Ook Tsonga's landgenoot Richard Gasquet was succesvol. De nummer acht van de plaatsingslijst rekende eveneens in twee sets af met de Belgische qualifier Olivier Rochus: 7-5 en 6-2.

David Goffin, in de vorige ronde nog te sterk voor Robin Haase, zorgde voor een verrassing. Hij elimineerde Philipp Kohlschreiber, de nummer achttien van de plaatsingslijst. Het werd 7-6 (5), 4-6 en 6-2 voor de Belg.

Nicolas Almagro ging eveneens door naar de derde ronde. De als tiende geplaatste Spanjaard overklaste Guido Pella uit Argentinië: 6-0, 6-3.