Sebastian Vettel start ook bij de tweede Grand Prix van het seizoen van poleposition. 

Bekijk de beelden van de kwalificatie voor de Grand Prix van Maleisië

De drievoudig wereldkampioen, rijdend voor Red Bull, was in Maleisië met een tijd van 1.49,674 minuten met afstand de snelste in de kwalificatie.

Vorige week in Australië wist hij zijn pole niet om te zetten in een overwinning. Hij eindigde toen als derde.

Van der Garde

Giedo van der Garde vertrekt namens Caterham vanaf de 22e en laatste positie. Hij reed in de eerste kwalificatiesessie voor de startplaatsen 17 tot en met 22 in droge omstandigheden een tijd van 1.39,932.

Daarmee was Van der Garde het langzaamste. Zijn Franse teamgenoot Charles Pic was net iets sneller: 1.39,314.

Van der Garde sprak na afloop van een moeizame kwalificatie. ''Het lukte niet om het beste uit de banden te halen. Er is dus nog wel werk aan de winkel.''

Finishen

Van der Garde wil zondag opnieuw de finish halen op het circuit van Sepang, nadat hij vorig weekeinde zijn debuut in Australië ook al tot een goed einde had gebracht (18e).

''Zeker bij de start hoop ik, net zoals tijdens de vorige race, weer iets leuks te kunnen laten zien. Zondag gaat het misschien regenen, in Australië was ik onder die omstandigheden snel.''

Achter Vettel reden Ferrari-coureurs Felipe Massa en Fernando Alonso de tweede en derde kwalificatietijd.

Räikkönen

Klassementsleider Kimi Räikkönen moet zondag van de tiende startplaats vertrekken in plaats vanaf de zevende plek.

De baancommissarissen hebben de Fin na de kwalificatie drie plaatsen teruggezet op de startlijst wegens het hinderen van Nico Rosberg van Mercedes.

''Het was in bocht 14 wel een beetje krap allemaal'', liet de Duitser na afloop van de derde sessie in de regen weten. Na bestudering van de tv-beelden besloot de baancommissie Räikkönen, de winnaar van de eerste GP vorig weekeinde in Australië, een straf op te leggen.