ALBUFEIRA - Dick Advocaat maakt zich zorgen over de fysieke gesteldheid van Rafael van der Vaart. De aanvoerder van Ajax ontbrak woensdagavond wegens een lichte buikspierblessure op de training. De bondscoach had hem graag tijdens het partijspelletje aan het werk gezien.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

"Na zo'n zware ochtendtraining had ik hem graag ook 's avonds op het veld willen zien staan", aldus Advocaat. "Rafael vond het echter beter om geen risico te nemen. Dat is begrijpelijk wanneer je niet helemaal fit bent. Het is natuurlijk niet de eerste keer dat hij problemen heeft. Hij is dit seizoen al vaker geblesseerd geweest. We moeten maar even afwachten."

Over het herstel van Seedorf was Advocaat redelijk positief. "Hij heeft bijna nergens last meer van. We moeten maar even afwachten, het is nog te vroeg om conclusies te trekken", aldus de bondscoach over de middenvelder. De medische staf verwachtte eerder deze week dat hij wegens een hamstringblessure waarschijnlijk de eerste wedstrijd tegen Duitsland moet missen.